J.I.S schroevendraaiers

Motiv Tools is Benelux importeur van Vessel Japan.
J.I.S staat voor Japanese Industrial Standard. De JIS standaard voor kruiskopschroeven is 70 jaar lang gehanteerd en officieel opgeheven in 2008. De enige geschikte vervanger voor JIS is JawsFit en de technische aanduiding is P. Zowel de PH (Phillips) als PZ (Pozidriv) vorm zijn niet gelijk aan JIS of JawsFit.

JIS schroeven en boutjes komen voor op Japanse apparaten vanaf +/- 1950.
Van auto’s en motoren tot drukpersen en repro apparatuur. Van speeldoos tot audio versterker en van horloge tot printplaat. Er is een JIS bereik van 7 maten (P0000 > P3).

Een PH schroevendraaier heeft dikkere flanken, een iets andere contacthoek en een minder haakse vouw, waardoor het contactoppervlak +/- 15% kleiner is dan met de juiste Japanse ‘P’ kruiskop. Een JIS lijkt wat meer op een Plus + symbool dan een PH.

In de wereld van het gereedschap maken enkele graden en enkele tienden van een millimeter hét verschil tussen een matige en een perfecte pasvorm.

Links een (DIN gecertificeerde) Stahlwille PH1 en rechts een Vessel Megadora P1. Het verschil in hoek en punt is goed te zien. U ziet hier ook goed de slimme linkse vertanding, een unieke eigenschap van de Megadora serie die ongekende grip biedt.

Hier ziet u een JIS schroef op een klassieke Honda motorfiets. U herkent hem aan een punt of asterisk op de kop, maar deze zitten er niet altijd op. De JIS 3 lijkt op het oog bedrieglijk veel op een PH 3.

 

De enige echte:

Vessel schroevendraaiers worden al honderd jaar naar de nauwste toleranties geproduceerd in Japan. Ze zijn voorzien van de juiste “P” en/of JawsFit markeringen, uitgevoerd in uitzonderlijk hoge staalkwaliteit en bieden de beste pasvorm. Vertrouw niet op Chinese en Amerikaanse “JIS” producten, de pasvorm en kwaliteit zijn inferieur.

Klik op de afbeelding voor onze selectie Vessel schroevendraaiers.Klik op de afbeelding om online te bestellen.