Inductie verwarmers

Met een inductieheater stookt u een metalen onderdeel (of ferrohoudende legering) in enkele seconden roodgloeiend, zónder dat de omgeving warm wordt. Inductie is óók bruikbaar voor o.a spotrepair en logo demontage.

Tijd (dus geld) verspillen aan vast geroeste bouten, aangewreten moeren of hardnekkige uitlaat delen is zonde! Tegelijk is een acetyleen toorts / snijbrander niet goed meer toepasbaar op moderne auto’s en zeer gevaarlijk in handen van een minder ervaren gebruiker. Maar met een inductie heater is er geen open vlam en ook geen direct contact met het werkstuk. U houdt de inductie spiraal of pad in de buurt en het werkstuk wordt gloeiend heet in enkele seconden. Door deze snelle opwarming wordt oxidatie doorbroken en zal het werkstuk vaak al los ‘schrikken’ voor er kracht gezet wordt.

Met een Inductie heater met een low-power functie of een puls functie (zoals de Telwin inductor en onderstaande StormHeater) kunt u met speciale hulpstukken tevens op laag vermogen ramenkit, logo’s en sierstrips lossen en zelfs uitdeuken. U verwarmt alleen het staal, waardoor het werkstuk van binnenuit warm wordt gestookt.

In the spotlight:

De StormHeater-L inductieheater levert maarliefst 3000 watt vermogen op lichtnet / 220 / 230V. De Contiweld Stormheater is een kwaliteitsmachine, uitgerust met geïsoleerde transformator, een gepatenteerde, beveiligde handtoort en hoofrequente inductie technologie. Een inductieheater van dit kaliber verdient zich in de professionele werkplaats razendsnel terug. Bovendien is dit de eerste (en op moment van schrijven enige) inductieheater in Nederland die met een fatsoenlijke transportwagen komt. Ideaal in de werkplaats. Voor een korte demonstratie video, klik hier!

Voor ons complete programma inductieheaters, prijzen en meer informatie verwijzen wij u naar onze webshop.